KUCHNIA
KUK NUK to autorska kuchnia Macieja Stankiewicza, przygotowywana wyłącznie w oparciu o świeże, regionalne produkty dostarczane codziennie przez producentów z Podkarpacia. Sezonowa karta, zmieniająca się wraz z porami roku, nieoczywiste połączenia smaków, gotowanie próżniowe sous-vide, legendarne burgery przyrządzane na grillu opalanym węglem drzewnym, a na koniec doskonała kropka nad „i” – wyśmienite desery.

Maciej Stankiewicz swoją kulinarną przygodę zaczynał w Lublinie skąd pochodzi, ale prawdziwą pasję do gotowania odkrył podczas wyjazdu do Edynburga w Szkocji. Tam w restauracjach m.in. Living Room, The Ricks miał okazję, pod okiem wybitnych szefów kuchni, nauczyć się wielu nowoczesnych technik kulinarnych. Po powrocie do Polski jego talent szybko został doceniony.
Pracując w legendarnej lubelskiej restauracji Czarcia Łapą przez 2 lata był zastępcą Szefa Kuchni Rafała Hreczaniuka (obecnie Szefa Kuchni „Tamka 43” w Warszawie), jednego z najlepszych Szefów Kuchni w Polsce. Wkrótce zastąpił go na tym stanowisku prowadząc kuchnię przez kolejne 4 lata.
W 2014 roku przeprowadził się do Rzeszowa aby zrealizować swoje największe marzenie: poprowadzić własną autorską restaurację.
533 219 000
KUK NUK
ul. Matejki 4
35-064 Rzeszów
Pon-Czw, Ndz: 9:00-22:00
Pt-Sob: 9:00-24:00